Grattis mina damer (och herrar, om ni är lagda åt det hållet)!

Tv'n är nämligen på väg att bli ryyykande het. Igår avslöjades att Jesse McCartney kommer att vara med i nästa säsong av Greek, huruvida det blir en gästroll eller som regular vet jag inte, men detta är en mycket god anledning att kolla in serien, om ni inte redan gjort det. Faktum är att ni bör kolla in den redan nu, så ni hänger med sen. Jesse kommer förmodligen att göra så ni får svårt att koncentrera er... Ögongodis på hög nivå!


Killarnas tur i idol!

Alltså, seriously, seriously!! (ja, jag har kollat på grey's) men vad är det för tråkiga killar i årets idol? Snacka om sömnpiller... Nej, ryck upp er!! De ser så tama och mesiga ut liksom. Tror inte jag bryr mig alls vem som åker ut ikväll för jag kommer knappt ihåg vilka som var med och tävlade. Skärpning!!

Äntligen är jag klar med uppsatsen och energin börjar komma tillbaka så det borde börja komma fler uppdateringar här i bloggen under veckan! =) Finns ju massor att skriva om, men utbildning är viktigt har jag hört så nu har jag skaffat mig en sån...=)

Tänk om...

Tänk om folk bara kunde sköta sig, då skulle de inte behöva oroa sig för att deras otrohetsaffärer och fylleslag på kryssningen skulle visas i TV... Jag pratar aturligtvis om Färjan på kanal 5, en dokusåpa om livet på ett kryssningsfartyg som hade premiär ikväll. Tyvärr hann jag inte se så mycket av programmet, men jag tänkte kolla om inte avsnittet finns på kanalens webb-tv. I alla fall: att maila till kanal5 och be dem censurera programmet, vad tänker folk med? Tror de på fullaste allvar att kanalen skulle ta bort nånting som självklart kommer höja tittarsiffrorna? Alltså, jag är helt för att bara släppa loss och härja när man är på kryssning, men denna mentaliteten att bara för att man är på kryssning så "händer det inte på riktigt", så vad spelar det för roll om man hånglar med bartendern, trots att man har karl och barn hemma i trean i Täby, den begriper jag inte. Vet hut, kärringar!

Grey's Anatomy... Milda spoilers.

Som sagt fick jag ju mig en trevlig överraskning i veckan när det visade sig att jag glömt bort Grey's bara sådär. Och jag måste säga att avsnittet inte gjorde mig besviken. Ett dubbelavsnitt som innehöll det mesta som vi älskar med Grey's, utom möjligtvis en riktigt het sexscen... Och äntligen, äntligen får vi se Meredith lite lycklig. Därmed inte sagt att hon är mindre neurotisk, tok nej. Det gäller ju att analysera allt till småbitar, i alla fall om man heter Meredith Grey. Christina var bitchig, och hittade dessutom på en läcker militärläkarhunk, spelad av Kevin McKidd.

Alex och Izzie är vänner, sen blir han arg och iskall och hela tiden bara sprakar det gnistor mellan dem, och jag sitter där och vevar med knytnäven och skanderar "Ropen skalla, Alex och Izzie åt alla", för jag tycker verkligen att de hör ihop! Det tog mig ungefär till avsnittet då Denny dör att ens tåla honom, för att han sabbade för A och I (den rödhåriga slampan till sjuksköterska ska vi bara inte ens prata om). Och nu verkar det faktiskt som att jag får min vilja igenom! Weeeei!

Lexie är kär i George, men blir inte helt förtjust när hon får reda på att han legat med hennes syster... (men ärligt talat, vems vajay-jay har inte han kollat närmre på?) Lägg till detta att Seattle Grace inte längre ligger i toppskiktet bland undervisningssjukhusen, vilket gör alla något nerviga, årets första halka och ett par rediga bilolyckor, med stulna patienter och diverse medicinska mysterier, och du har ett kalasavsnitt av Grey's, något att verkligen se fram emot efter de senaste säsongerna som ju alla varit lite halvdana...


Heja heja friskt humör...

Ha, nu har Carro försvarat sin uppsats, och fått den godkänd, och jag har landat lite i verkligheten med jobb, dagishämtningar och inte alls tillräckligt med TV-tid. Tog igen det under två långa lata kvällar i helgen, då jag tittade på både det ena och det andra. One Tree Hill säsong sex, avsnitt fyra, vilket var ett lite segt och utdraget avsnitt med bara en massa prat och väldigt lite action... Verkar dock vara uppladdning inför denna vecka, som lovar att bli ett sånt där tokspännande avsnitt á la det där Peyton blev förföljd/kidnappad av sin stalker. Titta bara på detta...


Glad överraskning pga hjärnsläpp...

Jag har sett fram emot säsongspremiären av Grey's Anatomy hur länge som helst, men nu hade jag helt glömt bort den, och när jag loggade in på sidan där jag brukar titta på tv-serier, så bara låg den där och glänste... Surt att behöva åka till jobbet nu, javisst!

Hur som helst så finns den kvar när jag kommer hem, och det längtar jag efter! Nu ska vi önska Carro lycka till med opponeringen på sin C-uppsats, så att vi kan få många fler inlägg här om dagarna!

dåliga vi är...

Här är det verkligen dålig uppdatering AB. För tillfället kan jag bara be om usräkt och meddela att nästa vecka blir bättre för mig allafall...=)

Men bra nyheter i tv-världen är at Heroes dragit igång igen... och man får svar på många frågor från förra säsongen. Så ni som inte har sett det kan vänta er en bra säsong tre. 90210 har blivit upplockade för en hel säsong med 22 avsnitt... me like!! Idol 2008 verkar ju kunna bli riktigt bra så det gillar jag också...ni ser, mycket positivt här...=)

och för att göra det hela ännu bättre skickar jag med en trevlig bild på Milo (peter petrelli i heroes för er som inte vet)

ögongodis är bra för själen har jag hört... haha... =)


Veckans manlige skådis: Ed Westwick



Ed känner vi som underbart vidriga Chuck i Gossip Girl... Han är född 27:e juni 1987, lammköttsvarning! :) Trots att det inte hörs på honom så är han faktiskt född i England, och pratar till vardags med brittisk accent, något han tränade bort inför rollen i Gossip Girl. Han är yngst av tre bröder och sjunger i bandet the Filthy Youth. Tidigare har han synts i gästroller i några tv-serier, och han har även gjort film, bland annat komedin Sons of Rambow. Härnäst kommer vi att få se honom i uppföljaren till Donnie Darko, S. Darko som kommer ut på bio under 2009.

Ed bor nu i Hertfordshire utanför London, men när han är i USA för att filma Gossip Girl så bor han i New York i en lägenhet som han delar med Chace Crawford. (Kan ni tänka er all denna manliga härlighet i en och samma lägenhet??? Pax för att hyra en lägenhet i det huset!)

Visste du detta om Ed?
I år vann han en Teen Choice Award för bästa skurk!
Han biter på naglarna.
Han är "hemligt" kär i Scarlett Johansson.

Läs mer om Ed här och här.


Ett litet tips...

Aftonbladet tipsar idag om att det går att följa serier i USA-takt, gratis och lagligt på nätet... För att läsa om de sidor där man kan titta måste man vara plusmedlem, sån tur att en av oss är det! :)


tv-video.net


   Radar upp en uppsjö avsnitt från populära, mestadels amerikanska, tv-serier.



babelgum.com


   Kortfilmer, dokumentärer och tv-serier i en egen läcker spelare. Samarbetar med BBC, som bjuder på tre gratissända kanaler.



joost.com


   Bjuder på hundratals tv-kanaler och filmer. Kräver en läsare som laddas ner gratis.




euchannels.net


   Samlar en rad tv-sändningar av nyheter och barnprogram. En och annan långfilm erbjuds också.



ted.nu


   Ett gratisprogram laddar automatiskt ner avsnitten av dina favoritprogram när de blir tillgängliga.




tvunetworks.com


   Visar onlinesända tv-program från drygt 6 500 kanaler världen över. Sport- och nyhetsinriktat.




spike.com


   Kändisnyheter, humor-program och filmsnuttar.




moviesfoundonline.com


   Gamla långfilmsklassiker och nya dokumentärer på gratisvisning i en interaktiv biosalong.




movieflix.com


   Jättebibliotek av långfilmer. De flesta kostar, men under varje avdelning finns ett antal gratisfilmer.




veoh.com


   Mängder av tv-serier och nischade program. Delar av innehållet går inte att nå utanför USA.




alluc.org


   Listar tonvis med tecknade filmer, tv-serier och en och annan långfilm som finns tillgängliga gratis.




stremick.com


   Fullproppad av hundratals livekanaler med sport, nyheter och underhållning.




tvbunker.net


   Samlar tv-sändningar från världens alla hörn.




beelinetv.com


   Länkar till flera hundra direktsända tv-kanaler från hela världen.




tv4anytime.se


   Att teckna abonnemang kostar pengar, men under knappen "Gratis" i kategorimenyn återfinns en del av kanalens program­bibliotek.




svt.se/play


   Här samlas allt ­SVT:s­ eget material för gratis beskådan i 30 dagar efter tv-sändningen.




Veckans kvinnliga skådis - Blake Lively



Blake spelar som de flesta antagligen vet Serena i Gossip Girl. Serena är en överklasstjej som är bortskämd och van att få det hon pekar på. Blake själv kommer från en familj där många av dom befinner sig i nöjesbranschen och hon beskriver sin familj som galen!

Hon är född 1987 och är alltså 21 år i år. Vad alla är unga nu för tiden för inte är det då jag som blir gammal alla fall...=) Hennes första filmroll hade hon 1998 i filmen sandman som hennes pappa regisserade, men hennes stora genombrott kom 2005 med rollen som Bridget i filmen The Sisterhood of the Traveling Pants.

Jag som inte sett filmen ser henne mer som Serena men det finns nog många som förknippar henne med den populära filmen.

För övrigt är hon en av Hollywoods nya stilikoner och det finns inte många tidningar som inte publicerar bilder på henne och kommenterar kläderna hon valt för dagen. Inte för att det gör mig någonting. Snygg som sjutton är hon och hon har en riktigt snygg stil.

För er som är nyfikna vet jag inte om hon är singel. Det har länge, länge spekulerats i huruvida hon dejtat kollegan Penn, men det har aldrig kommenterats av dem själva. Bilderna talar ju för att de gör det...Skulle ju vara rätt sött dock tycker jag för i serien passar alla fall deras karaktärer bra ihop. Så förhoppningsvis gör dom väl det även i privatlivet... =)

     


Oj då...

Vad lite tid det blir över till att blogga när man helt plötsligt inte är mammaledig, utan måste jobba och förtjäna sitt uppehälle och sånt tjafs! :) Och inte blir det mer liv här av att den andra tv-nörden sitter kedjad vid sin c-uppsats (opponering alldeles strax, so what, det finns ju TV att titta på!) Nej, skämt åsido, men pang bom så har det rasat saker över både Carro och mig som vi i och för sig vetat om, men försökt ignorera en längre tid. Vi kommer att komma upp till ytan snart igen, för tv-nerven sviker aldrig, den säger ifrån när vi inte diskuterat/konsumerat tillräckligt med serier. Så håll ut och häng med, för det kommer att ta fart igen här, jag lovar!

Veckans bästa och sämsta...

I veckan har det inte hunnits med jättemycket TV tyvärr, har fortfarande inte kollat på vare sig veckans 90210 eller de två nya avsnitten av Privileged, som jag tänkt recensera i veckan. Men veckans bästa är helt klart One Tree Hill, ett underbart avsnitt som gjorde att jag nästan grinade ögonen ur mig. Även Gossip Girl var bra den här veckan, och Top Model körde makeovers vilket alltid är kul. Alla dessa är de amerikanska avsnitten. Sämst var natt-TVn jag tittade på, och att Top Model blivit så hysteriskt överdrivet!

Tv-nörderi på hööög nivå!

Hahaha, ganska roligt att inse hur besatt man är av tv egentligen... Ligger här i sängen och tittar på Gossip Girl, Chuck hånglar med en tjej i sin limo och... Vänta ett tag, henne känner jag igen... det är ju Ann från Top Model, säsong fyra! Och jag ler lyckligt, nöjd över att ha kommit på det alldeles själv.

Dagens tv suger!!

Egentligen vill jag bara säga en sak om dagens tv. Den Suger!! varför är det alltid massa skit på tv på helgerna? Det är ju då de flesta är lediga och skulle ha tid att titta på någon bra serie eller film. men inte då, då kör vi enbart repriser eller filmer som redan gått hundraelva gånger. Trean är expert på sånt på helgerna. Som fyra avsnitt av sjukhuset och tre avsnitt av top model i rad. Yey, not!!

Jaja, vill ni titta på nånting under kvällen så är ju Svensson Svensson ganska kul på ettan kl 20.00 eller CSI Miami på femman kl 21.30.

Själv tänkte jag faktiskt inte titta på någonting ikväll för tv-nörden ska slita sig från tv, dator och plugg för att åka till Stockholm och gratta en kompis som fyller år...=)

Så här känner jag allafall över helgens tv utbud...


En seg dag idag!

Det blir nog dåligt med uppdateringar från min sida idag för jag har tappat lite inspiration faktiskt... Är trött och har massor att göra. Men jag kan ju alltid tipsa om att Biggest losers nya säsong verkar bli riktigt bra. Det kan ni kolla in. Eller True blood. En vampyrserie som verkar kunna bli riktigt bra. Har bara sett två avsnitt än så länge men håller den bara lite bra storylines så tror jag den kommer få mer än en säsong på tv allafall. Och snart börjar Desperate housewives. Där dom har flyttat framåt i tiden. Copy much? Jaja, det kan ju bli bra det med. Och det kan ju vara något tillfälligt kanske, den som tittar får se...=)

Ja käre värld...

När man har en unge som bara hostar så man måste sitta upp med henne i famnen för att hon ska kunna sova, så hinner man fundera på en hel del saker, och titta på en hel del dålig natt-tv. Den här gången blev det inte Jerry Springer, utan the Ellen DeGeneres Show och Köket, så jag hade väl inte fullt lika mycket otur inatt som förra gången, men ändå. Hos Ellen var det David Beckham och Ashlee Simpson som var gäster, och jag blir så förvånad. Att en karl som är så fantastiskt dösnygg som Beckham kan vara så urbota trist! Han saknar totalt både karisma och charm, och inte ens när han pratar om sina barn tänds det någon vidare gnista. Fast å andra sidan har han väl aldrig behövt vare sig det ena eller det andra, för han har ju både utseende och talang. Ashlee Simpson låtsades som att det regnade när Ellen frågade om hennes gravid-status, vilket är rätt underhållande så här i efterhand... För övrigt måste ju den människan ha världens mest irriterande skratt!




Köket var hemskt tråkigt dessutom, vettesjutton vem trevlige Pelle hade som gäst, det var ingen jag kände igen, men vilken tråkig människa! Totalt humorbefriad och jag-vet-bättre-än-du, trots att han inte var kock själv.  Glä, det är allt jag har att säga! Natt-tv är verkligen ingen höjdare!

SPOILERS - 90210 Kellys sons pappa

Ja i förra avsnittet blev det avsöljat. Vem var pappan? Brandon eller Dylan? För alla kan ju räkna ut att det skulle stå mellan dom. Brenda säger namnet på pappan i en av scenerna och vill ni se vem det vas så kan ni kolla in det här klippet!

Personligen är jag inte förvånad och jag tror jag tycker det är rätt pappa. vad tycker ni?


SPOILERS - One Tree Hill

För er som vill se lite sneak peeks inför nästa veckas OTH (amerikanska sändningen) kan ju kolla in videosarna. Nanny Carrie verkar inte ha blivit mer frisk i huvudet även om man nu vet varför hon är så besatt av Jamie. Får väl hopas på att hon inte lyckas kidnappa honom den här säsongen heller... Men allafall, här kommer lite klipp från avsnitt 4 säsong 6, "Bridge over trouble water". Enjoy!!









SPOILER - Supernatural

För er som inte vill veta hur säsong tre slutar utan följer det på tv här i Sverige, läs inte vad som kommer efter bilden. för jag har precis tittat på första avsnittet i säsong fyra och det är så jäkla bra!





Dean är tillbaka!!! Han dör ju i sista avsnittet av förra säsongen och jag har verkligen gått och klurat på hur dom ska få tillbaka honom. för han kan ju inte vara död, han är ju halva serien liksom... Hela avsnittet går mer eller mindre ut på att ta reda på hur han kommit tillbaka och förklaringen är lite konstig än så länge eftersom det slutade precis när man fick ett litet svar. Tydligen är personen som fick upp honom ur helvetet inte en annan demon utan en ängel. Så på något sätt behöver de Deans hjälp med något som man ännu inte vet vad. Sam har börjat använda sina övernaturliga krafter för att ha ihjäl demoner  tillsammans med Ruby och jag tror det har något att göra med det. För ryktena säger att Sam kommer bli ond så jag tror Dean ska bekämpa det hela i denna säsong. Det visar sig väl snart om jag har rätt!!  Har ni läst ända hit och vet saker ni inte ville veta? säg inte att jag inte varnade er. Men jag förstår om ni inte kunde sluta läsa trots varningen för spoilers är kul!! =) Och vem är inte lite för nyfiken för sitt eget bästa ibland?

SPOILER! - Grey's Anatomy

När den femte säsongen börjar har vi äntligen Meredith och Derek tillsammans igen (som vi har längtat!), men det vore ju inte Grey's om det inte fanns vissa moln på himlen, tillexempel en gravid ex-fickvän/flört.... En McBaby någon? Vi har dssutom vårt lesbiska par som faktiskt verkar slå sig till ro tillsammans... Stackars George, han har ingen tur med tjejerna han har sex med. En börjar gråta hysteriskt, en blir lesbisk och ytterligare en tycker att hela grejen bara är dålig. Och dessutom verkar det som att det kommer skapa ytterligare problem för honom då den nya dam han har ögonen på inte uppskattar att han varit och nosat på Meredith. Man kan undra varför? :) Just nu söker Greys dessutom en ny skådespelerska som ska få komma in och stjäla åt sig dr. McSteamy... Nån mer än jag som plötsligt funderar på en skådespelarkarriär i USA? :)


Spoilerfredag!!!

Ja, idag är det fredag, vilket innebär massor av spoilers här i bloggen. Allt handlar om vad som kommer hända sen, och vill du inte veta något om vad som kommer hända i dina favvoserier så rekommenderar jag att du kommer tillbaka imorgon. Spoilergodbitarna dyker upp med början om en liten stund, men nu är ni varnade!

Hell's Kitchen

Lovade ju at hojta till när jag såg ett datum för Hell's Kitchen säsong 4 på tv3, och nu hojtar jag, om än något sent! Zappa inte efter Lyxfällan, för då börjar fjärde säsongen! Missa inte!

Och när vi ändå pratar Idol...

Så kan jag tipsa om att det blir en chatt med Andreas Carlsson från Idoljuryn klockan 15.30 idag på aftonbladet. Tänk att den mannen har skapat något av det bästa som gjorts i musikväg, nämligen det här...

Gårdagens Idol...

Tittade ni på Idol igår? Jag måste säga att jag blir mer och mer förtjust i nya juryn, framförallt Anders Bagge. Gud, vilken mysig man! Han ser ut som en liten hustomte, och när han dansade ut med den där knepiga ryskan, det var ju bara för bra! Alla hans små kommentarer är så roliga också, jag skulle vilja ha en Anders Bagge hemma hos mig, som ett litet husdjur! Och tydligen är det inte bara jag som känner så, hela Sverige verkar ha fallit för Bagge, om man ska tro Aftonbladet. Och varför inte? Sämre förebild kan väl det här landet ha? :)

Hörrni, glöm inte...

Lyxfällan ikväll, klockan 21.00 på tv3! Vi måste ju kolla hur de nya programledarna sköter sig! För övrigt så har ju TVheaven fått nya kläder på sig, vad tycker ni? Kommentarer uppskattas alltid!

Dagens tv

I dag vet jag faktiskt inte rikitgt vad jag ska tipsa om. Top model och idol kan ju vara värt att kolla lite på men när det gäller idol tycker jag det är ganska tråkigt med auditionprogrammen. Ser mer fram emot slutaudition i Stockholm och det kommer nästa vecka tror jag...

I kväll tänkte jag även försöka komma i håg att se vem kan slå Philip och Fredrik. Jag tycker det är jätteroligt men lyckas ändå altid komma på att det går när det är tio minuter kvar.... vilket är rätt värdelöst...=)

Höll helt på att glömma Heroes, missa för guds skull inte det. vilken skitbra serie det är!! Skriv upp det. Heroes kl 21.00 på fyran!


Länktips

Själv har jag många olika sidor jag besöker för att veta mer om de serier jag tycker om eller olika skådespelare och övrig information. Tänkte tipsa om några av dem här... =)

www.days.nu Här hittar du det mesta du behöver om du är intresserad av Days of our lives

www.tv.com här hittar du egentligen allt om vilken serie du vill!

www.tv.nu bra att ha för att veta vad som går på tv om dagarna...=)

www.imdb.com info om skådespelare, filmer serier... info om det mesta om man är intresserad av film och tv.

http://uk.eonline.com/uberblog/watch_with_kristin/index.html hon har koll på allt inom tv-världen!  

www.spoilerfix.com nyfiken på vad som kommer att hända i de serier du följer? Kolla in här.

Det finns säkert många fler sidor och har ni tips på bra sidor om tv så kommentera gärna och länka till sidan!

Veckans recension - Greek



Yes, idag är det min tur att tipsa om en serie som faktiskt sänds på tv och inte blivit sänd till kyrkogården... =) Så vad ska jag då tipsa om? Jo, Greek. en serie om ett gäng ungdomar på college som alla är med i dessa grekiska syster- och broderskap som är så vanligt i USA. Lite annorlunda vinklad serie än de vanliga om tonåringar som ofta görs. Mycket humor och lite annorlunda storys eftersom föreningarna har en stor plats i vad som pågår på skolområdet!

Så här beskriver tv.nu serien lite kort:

En supersocial syster och hennes nördiga bror bor på samma collegecampus. Serien handlar om syster- och broderskapen (Sororitys/Fraternities) som finns i den amerikanska collegekulturen.

Serien startar med att Rusty, en high school tönt kommer till samma college som hans superpopulära syster går på. Här blir han genast indragen i olika situationer som en superreligiös rumskamrat, em syster som inte vill erkänna att han finns, och naturligtvis hittar han även sin systers pojkvän i säng med en annan....

För tillfället visas denna serie på femman här i Sverige på söndagar kl 19.00. än så länge har de bara visat sju avsnitt av första säsongen så börja titta nu och se om det är något för dig! =) Jag skulle kankske inte kalla den här serien superbra, men den är rolig och lättsam. Med andra ord perfekt på en söndag när man bara vill mysa i soffan.


Ska juryn fortsätta bestämma?

Ja på ett sätt tycker jag nog det. Överlag är de ju fjortistjejerna i Sverige som röstar mest och det blir ju oftast på de halvsöta småkillarna med kanske inte alltid den bästa rösten här i världen. Men samtidigt så skulle ju programmet idol tappa sin grej om inte publiken fick vara med och rösta fram sin favorit. Håller mig nog på den tråkiga linjen att det på något sätt skulle kunna gå att kombinera jury och tittarröster... Fråga mig inte hur men det låter ju ganska bra i teorin allafall... =)




Ska dessa tre få bestämma allt  i idol??


Dagens TV...

Vad kan man tänkas titta på på TV idag då? Jag spelar alltid in Oprah, Dr. Phil och Sjukhuset, så de tre är ett säkert kort...
Oprah, tv3, 13.40
Dr. Phil, tv4+, 19.05
Sjukhuset, tv3, 19.00

Dessutom kommer jag garanterat att kasta ett öga på Idol, klockan 20.00 på fyran. Däremot struntar jag i Top Model ikväll, poseringstävling på gatan i NY med Benny Ninja låter sådär, och avsnittet är heller inget vidare. Gamla repriser av Roomservice hoppar jag också, hur charmiga och härliga killarna än är.


Veckans saknade serie - October Road



Detta är en serie som kanske inte är så välbekant för oss i Sverige, då den inte har visats här, men åh, vad jag vill rekommendera den! Serien gick i två säsonger i USA, och kretsar kring författaren Nick Garret (spelad av Bryan Greenberg, som nog är mest känd som Jake i One Tree Hill), som efter att ha skrivit en utlämnande bok om sin barndom återvänder till sin hemstad. Där möter han gamla vänners och familjens reaktioner på det han skrivit, och träffar dessutom sin ungdomskärlek Hannah som han lämnade efter sig (spelad av Laura Prepon, Donna i That 70's show), och hennes son Sam, som mystiskt nog är cirka nio månader yngre än det antal år Nick varit borta, samt allergisk mot jordnötter precis som han... Hannah är nu tillsammans med Nicks och hans vänners ärkefiende "Big Cat", och hans uppdykande skapar minst sagt problem i hennes nya liv.

Med i bilden finns också Nicks vänner, bland dem Geoff Stults som spelar Eddie, honom känner vi igen från Sjunde Himlen, stans snygging som alla tjejer faller för, Ikey, som gör något oförlåtligt, Owen Rowan, lugn och stadgad med sin lilla familj, och Physical Phil, som inte varit utanför dörren sedan 9/11. Dessutom följer vi Hannahs bästa vän Janet, och Nicks pappa och bror.

Detta är en serie man blir glad av, den skapar en värme i kroppen som ligger och pyr i magen på en länge efter att man sett ett avsnitt. Skådespelarna är fantastiska, och rollfigurerna är mysiga och lätta att tycka om. Dessvärre avslutades historien innan alla trådar nystats upp, och vi får tyvärr aldrig svaret på flera stora frågor som ställs. Kommer man över andra säsongen på DVD, så ska det finnas en 15-minuterssnutt som knyter ihop historien där.
Jag har fortfarande inte slutat hoppas på en fortsättning, även om det ser mörkt ut...  

Biggest Loser (USA)



Nu är jag exalterad, för snart ska jag titta på säsongspremiären av Biggest Loser. Jag ska bara lägga upp fötterna, ta mig en kopp te och mysa medans deltagarna svettas... Viktminskningsdokusåpan är inne på sin sjätte säsong i USA, och jag bara älskar den. Till skillnad från många andra liknande program går den inte in för att håna och visa upp de överviktiga som något äckligt, utan den är väldigt värdig och respektfull. Dessutom är det alltid kul att se hur folk reagerar på det de utsätts för på ranchen, de blir alltid lika förvånade över hur jobbigt det är. Varenda säsong undrar jag hur i helsike man kan söka till Biggest Loser och samtidigt vara helt ovetande om att det kommer att krävas hårt jobb av en. Det är ju liksom ingen mirakelkur, utan deltagarna tränar en massa timmar om dagen, och äter rätt. Resultaten är i de flesta fall imponerande, titta bara på Ali Vincent ovan, den första kvinnliga vinnaren av Biggest Loser någonsin. Hon gick ner 47,86% av sin kroppsvikt. Helt sjukt bra!

Tittarrekord!!

Både Gossip Girl och One Tree Hill slog tittarrekord i måndagskväll i USA!!  Det om något bådar gott för framtiden. Tyvärr har ju inte alla serier dragit igång och det ska bli intressant att se om de lyckas behålla sina tittare när konkurrensen börjar öka. Men för tillfället går det relativt bra för CW och det tackar vi för!! =)

Köp dina favoitserier på dvd

Jag vet inte hur andra är men själv älskar jag att ha alla serier på dvd. Nu blir det ju ganska dyrt om jag skulle ha allt jag ville på en gång... =) Så man får helt enkelt samla på en i taget eller bara köpa en eller två boxar här och där. För närvarande väntar jag på att få hem säsong 6 av McLeod's daughters, säsong 5 av One Tree Hill och säsong 4 av Grey's Anatomy...=)

Om ni klickar på länkarna kommer ni till cdon.com och varje säsongs sida. Det bra med cdon och även andra sidor är att du kan bevaka när nya säsonger kommer ut och så får du ett mail när releasedatumet är fastställt. Skitsmidigt! =)

Var det någon som sa att jag var en serienörd?? Neeeeej då! =)

Veckans manlige skådis: James Lafferty




Jag har valt James Lafferty denna vecka helt enkelt för att jag älskar serien One Tree HIll där han spelar Nathan Scott, och för att han är så himla snygg!! Dock är han en av dem i skådisgänget från OTH som man märker minst av i media.
James är yngst av skådespelarna i OTH och är född den 25 juli 1985. Han är alltså bara 23 år och därmed yngre än mig vilket skulle kunna göra honom till lammkött...=) Och lammkött är väl aldrig fel?

När OTH började spelas in var James bara 17 år och den som var närmast i ålder till den high school-karaktär han skulle spela. När han var 10 år gammal fick han sin första roll med repliker och han har gjort gästroller i "Once and again", "Boston Public" och "Gag real". Han har även haft en roll i en basketfilm där han fick möjligheten att visa upp sina baskettalanger. För han är verkligen så duktig på basket som det ser ut i serien där han spelar skolans stora basketstjärna!  Han gick ut high school 2003 och skulle fortsätta på college när han fick rollen som Nathan Scott. Han bor nu i Wilmington där serien spelas in.  

Lite skvaller om hans status som singel är svår att hitta... =) Vad jag vet så är han singel men det ryktades ett tag om att han dejtade sin motspelerska Sophia Bush, vilket jag aldrig lyckades lista ut huruvida det var sant eller inte...=) en bra skådespelare är han och det är ju inte ett minus att han ser ut som han gör...  Ögongodis!!

                    

veckans teman...

Vi har spånat lite grann på hur vi kan göra bloggen rolig och intressant och kommit fram till att vi skulle kunna ha en del återkommande inlägg. Därför kommer det i fortsättningen finnas dagens tv som jag skrev om i det förra inlägget. Det kommer även finnas veckans tema olika dagar. Söndagar kommer vi att summera veckans bästa/sämsta, måndagar och tisdagar kan du hitta roliga inlägg om veckans kvinnliga och manlige skådis där vi berättar lite mer om skådisar från olika serier. Vad gillar de? Vad har de medverkat i? Vad tycker de om olika saker och viktigast av allt, är de singlar??? Onsdagar kommer det komma inlägg om saknade serier, bra serier som kan vara värda att se även om de numera är nedlagda. Torsdagar kommer det komma recensioner på aktuella serier och fredagar är det spoilerdag i bloggen. Då kommer bloggen endast innehålla spoilers till en hög med roliga serier!

Så förhoppningsvis kommer inläggen vara roliga och varierande! Har du tankar och förslag om ämnen att ta upp i bloggen får du gärna lämna en kommentar om det. =)

Mellan dessa fasta teman kommer vi naturligtvis försöka uppdatera med många inlägg varje dag med nyheter, skvaller och tyckande om allt som rör serier och de skådespelare som berörs. Förhoppningsvis kommer du alltid finna något intressant här som gör att du vill komma tillbaka och hålla dig uppdaterad om vad som händer!!

Dagens tv

Tänkte införa en kategori som heter dagens tv bland alla kategorier med olika serier här i bloggen. Där kan ni kika in om dagarna så kommer det varje dag finnas ett inlägg där vi tar upp program som kommer gå på tv om dagarna och vi tycker är värda att titta på... =) kanske kan ni hitta lite inspiration där och kanske hitta nya favoriter?!  


Som vanligt vid tid över finns alltid Days of our lives och Oprah att titta på, på trean varje eftermiddag från kl 12.50 och framåt. Glamour visas på tv4+ kl 17.35 och Dr Phil funkar alltid och går även det på tv4+ kl 19.05.


Idag går alla fall säsong 10 av Top model på trean kl 20.00. det är avsnitt 4 och modellerna ska posera i klädda kött... ja, weird kan man väl kalla det men Top model levererar alla fall alltid drama! Det kan bli att man får zappa mellan kanalerna eftersom tv4 visar idol kl 20.00 vilket även det alltid levererar drama, oftast sådan som innefattar talanglösa människor som är sååå arga över att juryn inte förstår deras storhet... =)


Även kl 21.00 kommer jag få lite problem märker jag, vill ju självklart se Vem kan slå Philip och Fredrik på kanal 5, men samtidigt börjar en miniserie i tre delar på tv 4 som heter Maria Wern - främmande fågel som är baserad på Anna Janssons bok med samma namn. Eftersom jag läst boken och tycker den är riktigt bra skulle jag vilja se hur de lyckats med att filmatisera det hela...


Orkar jag vara uppe blir det So you think you can dance på kanal 5 kl 22.00. Dem visar säsong 4 just nu och det är avsnitt 18 av 23. Med andra ord närmar sig finalen!! Älskar dansprogram och är så fascinerad över hur duktiga de är och att det faktiskt är möjligt att böja kroppen som de gör utan att dö eller åtminstone svimma... =)


Stjärnor på is...

Snart börjar Stjärnor på is på fyran, ett slags Let's Dance på skridskor, och jag blir nervös bara jag hör talas om det... Snacka om VM i trillikull! Och mycket riktigt, innan programmet ens hann börja spelas in så skadade sig en av stjärnorna, Anna-Lena Brundin. Nu avslöjar Aftonbladet att "filmhunken" Rafael Edholm ska ersätta henne, men han tillbakavisar. Det jag har något emot här är inte att antingen han eller Aftonbladet ljuger, utan att de kallar honom för "filmhunk". Visst, finns säkert någon där ute som tycker att han är en riktig hunk, men för mig vänder det sig i magen när jag tänker på att den termen förknippas med honom...

Idoldeltagarna fortsätter att floppa!

Tydligen går det inte alltför bra för deltagarna efter idol och Blake Lewis som var med i säsong 6 där han kom tvåa efter Jordin Sparks är senast i raden att bli droppad av sitt bolag enligt Perez Hilton.

Deltagarna ser ut att lida av samma förbannelse som de svenska, även här har ju de flesta av deltagarna som fick kontrakt efteråt blivit sparkade och fått söka sig till andra bolag. Själv tror jag att marknaden blivit alldeles för mätt på dessa halvbra talanger som alla låter mer eller mindre likadana. Visst finns de talanger som faktiskt lyckats och det går riktigt bra för, kolla bara på Carrie Underwood eller Kelly Clarkson, men det är bara två av hur många deltagare som helst.

Här i Sverige kan jag inte påstå att jag är så där väldigt imponerad av alla dessa Dannys och snygg-Erikar eller Agnes och så vidare... halv bra mespop... och det är ganska hårda ord att komma från mig som i vanliga fall älskar pop. För ärligt talat, något år efteråt, hur många av deltagarna har slagit igenom ordentligt? Kan inte vara många härute som minns vilka topp tio varit under åren?

McLeod's daughters

Är den någon som tittar på den? Underbar underbar serie. Lite annorlunda än alla amerikanska serier som bygger på så mycket intriger som möjligt och oftast är uppbyggda runt ett speciellt "meant to be" par. Klart det är kärlek och intriger här med men det kretsar runt ett gäng kvinnor som tillsammans driver en fårfarm i australien. Tyvärr är det som med alla andra serier att original skådespelarna tröttnar och droppar av och det gör ju att serien tappar en del av sin charm. Nu är den alla fall inne på sin åttonde och sista säsong och även om det inte är som de första säsongerna så är det för mig fortfarande bra. Mcleod's kommer alltid vara en favorit!  

Gissa varifrån jag fått min knasiga längtan om att se australien och dess landsbygd med dessa otroligt stora gårdar där du får ta planet för att hälsa på granngården? =) Haha. Jag inbillar mig nästan att jag skulle kunna åka till drovers run och hälsa på alla......=)


Dirty Sexy Money









Kanal 5 har tidigare visat denna serie och kommer att fotsätta med det i höst. Är lite osäker på om de sände klart alla 10 avsnitt som fanns på säsong 1. Så antingen fortsätter dom med säsong 1 eller så ligger dom ganska så bra  i fas med USA och börjar sända säsong 2 endast ett par veckor efter dom visas i USA och det är ju alltid bra! Den 1 okt börjar denna serie på nytt i USA och jag ser fram emot nya avsnitt. Spännande och fartfylld serie där pengar, makt och intriger dominerar. Sen ser ju inte skådespelarna illa ut heller och det gör ju ingenting. =)  

www.tv.com kan man läsa mer om serien samt se bilder, läsa i forumet och massa mer. Älskar den sidan för det är inte mycket som inte finns där!
Förresten, godmorgon alla ni som läser och hittar hit. trevligt med besökare. Hoppas ni gillar vad ni ser! Ha en bra dag så återkommer vi med fler inlägg under dagen! =)

Project Runway och Jennifer Lopez...

Hmm... mystiken tätnar... Hur kan det komma sig att man inte kan sitta på en stol och bedöma kläder på grund av en fotskada, men att simma/cykla/springa ett triathlonlopp två dagar senare går bra? Kan det vara så som det spekuleras på reality blurred, att fröken Lopez ville ha en filmroll som produceras av samma man/bolag som PR, och när hon inte fick den så fick hon ett litet diva-utbrott kanske? Hennes publicist hävdar att det inte alls berodde på det, utan att hon ville få foten så hel som möjligt inför triathlonloppet, men undra kan man ju ändå...

Alexis Bledel



Man hör inte mycket om skådespelarna från nedlagda Gilmore Girls längre. Ingen av dem verkar ha lyckats med att slå igenom efter serien. Det är ju lite synd för jag gillade verkligen Alexis. Här hittade jag allafall på henne i Sofis mode.

Fin och enkel stil har hon. Nu är ju inte det här någon modeblogg (som alla andra nu för tiden...suck!!) och jag är definitivt inte någon modekännare, men jag kan ju tycka saker ibland för det...=) Ni kan ju alltid kolla länken och se om ni håller med mig eller inte!

Mischa Barton



Singel igen...
  Med risk för att låta rätt elak igen men har det här egentligen något nyhetsvärde? Singel är hon tydligen igen allafall.... Gillade första säsongerna av O.C med MIscha innan O.C förvandlades till The Marissa Show. och på den tiden var hon riktigt "inne" bland kändisarna. Men efter avhoppet från O.C har hon väl inte haft några större framgångar? Hon är väl mest ihågkommen nu som divan som ansåg att hon blev för stor för tv-serier och skulle satsa på film och sen floppade rätt rejält. Största meriterna verkar enligt tidningarna vara festande i mängder. Synd egentligen för som Marissa var hon riktigt bra!

Hål i väggen slår tittarrekord...

Carro var inte impad, men vad hon än tycker så slog Hål i väggen tittarrekord för sexan igår, med 580 000 tittare. Det tidigare tittarrekordet för ett egenproducerat program på kanalen var 175 000, det var Erik&Mackan - Hela&Rena som hade det rekordet. Att det var många som tittade märks, för vart jag än har varit idag så har Hål i väggen diskuterats. De flesta verkar överens om att programmet var rätt hjärndött, men roligt just på grund av detta. Själv har jag inte sexan, så jag kan inte kommentera, men det kanske ni läsare kan? Vad tyckte ni?

Gordon Ramsay igen...



Han ska tydligen öppna en restaurang tillsammans med Victoria Beckham.... Vad ska man säga om det då? Nu vet jag ju inte riktigt lika mycket om Gordon som min vän Johanna =) men om hans program går så bra som det verkar och han har en bra karriär, varför beblanda sig med Posh? Inte mýcket av det hon gör blir väl så där väldigt lyckat?

Lost-stjärna rattfull

Jaha, ytterligare en hollywood stjärna som åkt dit för rattfylleri. Att det ska vara så svårt att inse att man inte kör när man druckit. Eller tror kända människor att de helt enkelt inte påverkas av alkohol som vi vanliga dödliga? Blir så jäkla irriterad på vårdslösheten. Nu är ju inte  Daniel Dae Kim den första stjärnan att köra rattfull och tyvärr antagligen inte den sista men arg blir jag allafall.... Tydligen är han även den fjärde från samma serie som grips... undrar om det serveras sprit även på inspelningen kanske??

Annars vad gäller Lost har jag faktiskt aldrig följt serien och de flesta jag pratat med säger att den inte är värd att se efter första säsongen. Men man kanske skulle ge den ett försök? Eller är den så dålig som en del påstår?

SPOILER! Project Runway

Project Runways femte säsongs finalshow filmades nu i veckan under New York fashion week i Bryant Park. Sex designers visade sina kollektioner, men vissa av dem bara som undanmanövers för att inte avslöja i förtid vilka som kommit till final. Inget konstigt där, utom att det var sex istället för de vanliga fyra. Precis som tidigare år kommer en gästdomare att medverka under finalen, bland de som fått äran under tidigare säsonger kan nämnas Victoria Beckham och Debra Messing från Will&Grace. I tisdags kom nyheten att årets gästdomare skulle vara Jennifer Lopez, vilket bekräftades av Bravo. Men när finalen filmades fanns ingen Jennifer på plats. I hennes ställe satt Tim Gunn, mr. MakeItWork, designernas "coach" som vad jag kan minnas aldrig suttit i domarstolen tidigare. Han ska ju fungera som ett stöd för de tävlande under utmaningarna, spenderar mycket tid med dem, och känner dem väl. Man kan fråga sig om han klarar att vara opartisk? Hur som helst så skyllde Jennider Lopez sin frånvaro på en fotskada, och man kan ju undra hur den påverkar förmågan att sitta i en stol och titta på en modeshow? Hur som helst så blir det ingen Lopez i säsongsfinalen av PR.


Supernatural


Tidigare har SVT visats denna underbara serie men från säsong 3 visas den på femman. Ett avsnitt gick igår kväll kl 22.00 och säsong 3 är lika bra som de tidigare. För er som är lite nyfikna på vad supernatural handlar om kan läsa följande:

För 23 år sedan dödades Sams och Deans mamma av ett övernaturligt väsen. Deras pappa John lärde pojkarna hur viktigt det var att vara vaksam mot demoner och hur man tar död på dem. Stor del av deras uppväxt tillbringade Sam och Dean med att leta efter den demon som dödade deras mamma och när de slutligen fann Demonen utbröt en blodig strid och John mördades.

Killarna fick dessutom reda på att Demonen hade en speciell plan för Sam. Demonen skulle släppa lös hundratals förtappade själar från helvetet och Sam skulle bli deras ledare. Vid ännu en blodig konfrontation dödades även Sam och förkrossad ingick Dean ett avtal med Demonen där han upplät sin själ för att få sin bror tillbaka.

Bröderna kämpar nu mot klockan. Dean har ett år innan han döms till ett evigt liv i helvetet. Och Sam måste komma på ett sätt att förhindra Demonens planer att göra honom till ledare för en armé av djävlar samtidigt som han måste han rädda sin bror från döden.

(källa: kanal 5s hemsida)

House

Det lönar sig tydligen att vara ärlig i alla fall, precis som mamma alltid har sagt. Hugh Laurie som spelar buttre doktor House tjänar numera 400 000 dollar per avsnitt... Ca 2,7 miljoner kronor i hederliga svenska pengar. Gånger de cirka 20 avsnitt som en säsong brukar bestå av blir det... Nej, det går inte, mamma har lärt mig mycket, men sådana siffror kan jag inte få huvudet runt. Man kan fråga sig om någon egentligen är värd sådana sjuka summor, bara för att stå framför en kamera och se tjurig ut? Heck, det skulle jag gärna göra! Bring on the tv-bossar, nu ska Johanna se tjurig ut framför kameran, och jag ska vara blygsam. Jag vill bara ha 399 999 dollar för det. Per avsnitt, naturligtvis.

Apropå 90210...

Varför har man gömt undan en sån bra serie i en sån - ursäkta ordvalet - skräpkanal som tv400? Vad visar den kanalen annat är Paradise Hotel, Cheaters och Jerry Springer? Tror faktiskt att det kommer döda serien här i Sverige trots dess enorma potential. Påstår väl inte att den är "kvalitets-tv" som till exempel Uppdrag Granskning eller liknande, det är ju underhållning och ingenting som ens försöker låtsas att vara något annat, men just däri ligger ju dess storhet. Det är underhållande och lättviktigt, men just precis det är ju vad man vill ha om man väljer att titta på serien. Och så begraver tv4 den på 400, tror att kanalen skjuter sig själv i foten där. Den lär ju inte ha varit gratis att köpa in direkt, och jag betvivlar att den får de tittarsiffror där som den skulle fått i "huvudfyran".

första avsnittet av hål i väggen, ensam mamma söker...

Nej, några fler program av hål i väggen kommer jag inte att titta på...vilket skräp. total idiot-tv på hög nivå. Jag förstår att en profil som Linda Rosing ställer upp tillsammans med hennes frisör och nån mer okänd kille som jag inte orkade lägga på minnet...(all uppmärksamhet är väl bra uppmärksamhet i hennes värld). Men att Björn Gustafsson, Henrik Schyffert och Felix Herngren ställer upp? vilken miss i bedömningen... nej, skräp-tv är vad det är! Hur i all värld har de fått kändisar att ställa upp på det hela?? Okej att de flesta kanske är B eller C-kändisar men även dem har väl någon slags självaktning?

Just nu tittar jag på Ensam mamma söker.... inte heller något favoritprogram men i brist på annat så... Är det bara jag som tycker att svenska dejtingprogram är ganska pinsamma? så stelt och töntiga konversationer! Amerikanska versioner är väl också lite pinsamma kanske men de pratar allafall engelska och det mesta låter bättre på engelska, det står jag fast vid!

Det blev ett negativt inlägg det här men man kan ju inte tycka om allt! vad tycker ni?


Lyxfällan

Lyxfällan har premiär på tv3 nu på torsdag. Jag älskar att se alla dessa otroligt oansvariga människor bli uppläxade. Fattar inte att man är villig att visa upp hur kass man är att hantera pengar i tv, men om det hjälper så är det ju bra, naturligtvis. Alla sätt är bra utom de dåliga, så är det ju. Har tyckt mycket om Charlie och Mathias, och blev ledsen när jag läste att de skulle bytas ut. Det var inte som med Idol-juryn direkt, då bara jublade jag. Tyckte i och för sig om Daniel Breitholz, men Stor-flint och Kis-fuckin-ti klarar jag mig gärna utan. Charlie och Mathias ÄR liksom Lyxfällan, så jag är nyfiken på hur dessa nya programledare klarar att fylla deras skor. Kommer definitivt att bänka mig framför tv'n i alla fall!


Hål i väggen eller hål i huvudet?

Vet inte riktigt vad jag ska tro om detta nya tv-program som har premiär i kväll i tv 6. Känns lite som ett fjantprogram med ett gäng b-kändisar som gärna vill synas mer i tv och media och därför ställer upp på lite vad som helst. Men vem vet, det kan ju även vara ganska kul...får väl helt enkelt kolla in första avsnittet ikväll och åtekormma. Antingen håller jag mig på denna linje, att det är ett riktigt fjantigt program som jag inte kommer att titta på eller så har det övertygat mig och jag tycker det är ganska roligt. mycket mediauppmärksamhet har ju programmet som lånats från Japan fått allafall... I USA har det tydligen också börjat sändas men fått dåliga recensioner av en del  tidningar...

På tal om Beverly Hills 90210



Aftonbladet har i dag en artikel om Luke Perry från gamla Beverly Hills. han är i Sverige och spelar i en ny film. De flesta av de gamla skådisarna i ursprungsserien verkar ha fått en liten skjuts framåt i uppmärksamhet i och med lanseringen av spin off serien 90210. De flesta av dem har ju i ärlighetens namn inte varit så värst mycket i rampljuset sen serien lades ner. De kommer nog alltid vara förknippade med deras rollfiguerer, som Brandon, Dylan, Kelly med mera.

Nya 90210 skapar redanrubriker med deras vågade sexscener redan i det första avsnittets första tio minuter... om det kan du läsa mer på aftonbladet. du kan även läsa åsikter om artikeln här och här.

Själv ser jag fram emot avsnitten av 90210 och tror att den kommer bli populär även i Sverige när den senare i höst börjar sändas på tv400. så håll utkik om du är sugen på en spännande ny high school serie med mycket drama och intriger!


*SPOILERS* Grey's Anatomy

Till att börja med så kommer Grey's tillbaka i kanal 5 den 1 oktober och de visar de återstående avsnitten från säsong 4. Om ni vill kan ni gå in och läsa mer om det på kanal 5s hemsida.

För er som vill veta mer om vad som händer i säsong 5 tycker jag ni ska kolla in dessa promovideos. de avslöjar väl inte alltför mycket men hur kommer det egentligen att gå för Meredith och Derek? kommer Rose vara kvar i bilden? Är Rose med barn? Den som lever får se... =)





Beverly Hills 90210

Sitter här och tittar på säsong nio av Beverly Hills, herre gud vad med säsonger som gjorts! Bra är det, även om det kanske blir lite urspårade storys då och då. Varför är det så? Så fort en serie gått några säsonger så börjar alla storys bli mer och mer utflippade. Är det inte bättre att lägga ner när en serie fortfarande är bra än att dra ut på den och till sist få lägga ner på grund av att ingen vill titta längre? (

Ungefär som med O.C bortsett från att den inte gick så väldigt många säsonger...där blev ju hela serien till slut endast "the Marissa show")

Jaja, tillbakas till bevvan... =) Då finns ju risken att serien blir ihågkommen för att den var så dålig på slutet i stället för allt bra som gjorts tidigare säsonger. Hur som helst, nu har även Brandon lämnat serien och Kelly är ensam. Hon hamnar ju med Dylan i slutet verkar det som där på Donna och Davids bröllop men jag vet inte vem jag helst sett henne med, Brandon eller Dylan? Vad tycker ni? Är det överhuvudtaget någon som minns Beverly Hills 90210?




Army Wives


Detta är en sådan där alldeles alldeles underbar serie som jag bara hoppas kommer till Sverige. Så jäkla bra, härliga karaktärer som man fastnar för efter ett halvt avsnitt, glada och sorgliga storylines om vartannat och bara helt underbar. Serien är baserad på boken Under the Sabers: The Unwritten Code of Army Wives av Tanya Biank.

Livet på en amerikansk militärbas är något som är ganska långt bort för oss svenskar, inget vi har koll på direkt. Här får vi följa fyra kvinnor och en man som alla har sina partners i armén. Pamela Moran är en föredetta polis som är gift med en man som är medlem av ett hemligt specialförband. När han åker ut på uppdrag får han inte meddela henne, inte ens för att säga hej då. När vi träffar henne för första gången är hon höggravid, men barnet är inte hennes makes... Eller hennes eget. För att få ekonomin att gå ihop har hon erbjudit sig att vara surrogatmamma till ett par som inte kan få barn.

Roxy är nygift med en man hon bara känt i fyra dagar. De kommer till basen, och hon blir tvungen att lära sig hur en Army Wife beter sig, något som inte alltid är så lätt för henne...

Claudia Joy är gift med en uppåtsträvande man vars titel jag inte kan minnas vid den här tiden på dygnet... En vänlig och moderlig kvinna med en mörk hemliget.

Denise har ofta blåmärken, och man förstår på en gång att det är någon som misshandlar henne... Men vem?

Och sist men inte minst Roland, som är psykiatriker och gift med en kvinna som just kommit hem från ett utlandsuppdrag och lider svårt av posttraumatisk stress. Detta testar deras förhållande till den yttersta gränsen för vad det tål, men det är inte deras enda stötesten. Roland vill ha barn, medans hans hustru vill göra karriär... Om hon någonsin kan komma över minnena från Afghanistan.

Alla dessa härliga mysterier rullar ut sig under första säsongen, som dessutom innehåller minst ett gisslandrama och ett par heta sexscener... Om vi har sån tur att den kommer till Sverige får ni absolut inte missa den!

One Tree Hill - säsong fem, avsnitt tio. Kanal 5, 18.00

Running to Stand Still (En U2-låt från samma skiva som låten som gett serien dess namn)

Såhär beskriver kanal5.se dagens avsnitt: Medan Nathans och Haleys äktenskap knakar i fogarna försöker Nathan och Lucas att skydda Jamie från Dan. Mia får ett erbjudande från ett stort skivbolag och när Brooke besöker New York med Owen stöter hon på en person från sitt förflutna.

Detta är ett kalasbra avsnitt, Dan kan bli utsläppt från fängelset, något som Lucas och Nathan försöker stoppa för Jamies skull. Haley kastar ut Carrie, men får hantera konsekvenserna av att göra sig av med Jamies älskade nanny.En gammal kär vän/favoritbitch dyker upp igen, och hon är inte i toppform. Och håll ögonen öppna på sista scenen, den är fantastiskt välspelad och otroligt ledsam! Skills och Mouth dyker tyvärr inte upp i detta avsnitt.

Musik som spelas i avsnittet:
"I Like What You Say" - Nada Surf
"Only Fooling Myself" - Kate Voegele
"Here Goes Something" - Nada Surf
"Tell Me How" - Sara Lov
"Right Here With You" - Frozen Flames
"See These Bones" - Nada Surf
"Cataracts" - Andrew Bird
"The Film Did Not Go 'Round" - Nada Surf
"Best Not To Think About It" - Athlete

Days Of Our Lives

Vet inte hur många som tittar på Days här i Sverige, men jag gör alla fall det... =) Pinsamt nog måste jag nog erkänna att jag tycker det är riktigt underhållande och är rätt fast i både vad som händer i de svenska avsnitten och de amerikanska! Okej, en aning (eller kanske väldigt) överdrivna och skruvade storys, men det är ju faktiskt ganska kul! Jag menar, två syskonpar där brödraparet är osams om vem som ska ha vem av systerparet samtidigt som systerparet också är osams, en mamma som får tvillingar med två olika pappor, en fusk-ö mitt ute i ingenstans som är byggd endast för att splittra Salemborna... minnesförluster, kidnappningar, döda som återuppstår av alla möjliga anledningar, det är väl lite underhållande ändå? =) De flesta tycker nog att jag är lite konstig som tittar på det men det finns flera. Kolla in www.days.nu en riktigt bra sida som alltid är uppdaterad och har ett aktivt forum!

America’s next top model, säsong tio

Det är mycket ANTM på tv just nu. På vardagseftermiddagarna (kl 16) visar tv3 säsong fyra, de avsnitten går även i repris klockan 08.55 på morgnarna. Säsong 4 är en av mina absoluta favoritsäsonger, så den rekommenderas verkligen! Vackra tjejer med roliga personligheter, programmet känns fortfarande någorlunda fräscht, och allt känns bara så mycket bättre! Sen är det säsong 10 som går tisdag-torsdag klockan 20.00 på 3an. Vad ni kan vänta er av nästa avsnitt är en rätt slabbig photo shoot (eller foto-skjut, som de sade i den svenska versionen) bland en massa kött. Rätt ofräscht. Säsongen över lag är sådär faktiskt, känns som att serien tuggar lite på tomgång just nu. Och jag vet inte om säsong elva är så vansinnigt nyskapande heller, även om de försöker vara det, med en transsexuell person som deltar och ett ytterst pinsamt "framtids"/tekniktema i de första två avsnitten. Tyra-bot är... nja.


Idol

Jag gillar Idol, det gör jag. Men att varenda bra röst ska följas av en snyfthistoria är bara så... förutsägbart. Visst, har man överkommit ett stort hinder i sitt liv så är det klart att man vill berätta sin historia, men det gör ju allvarligt talat inte personen till en bättre sångare, eller? Ska inte Idol vara en tävling om vem som har bästa rösten, väljer bäst låtar och gör bäst framträdanden? Eller ska Idol 2008 döpas om till Stackars Idol 2008?

SPOILER - Gordon’s Kitchen Nightmares

 

Nu har jag sett säsongspremiären, och jag upphör aldrig att förvånas över hur puckade folk är. Om en restaurang går så dåligt att man står på ruinens brant och måste kalla in Kitchen Nightmares, då kan man väl inte vänta sig att Gordon Ramsay ska komma in och säga att åh, vilken god mat och vad fint och bra allt är? Man måste väl begripa att något man gör är fel? Men säsongspremiärens restaurangägare, som så många andra, blev förbannade. I alla fall mannen, han skrek och gick på om att han inte ens skulle tala till sin hund så som Gordon talade till honom. Att det hittades en massa äckel i kylarna, bland annat gamla musslor som legat på golvet och ruttnat, det ryckte han bara på axlarna åt. Att kocken själv satt och medgav att nej, hon var ingen kock, och hon hade egentligen ingen lust att jobba med mat, det hade han ingen aning om, utan hon var ju så kreativ och duktig. Sen lät både mannen och hans fru som två pundare/gamla alkisar, men det kan väl också varit Long Island-dialekten också, jag vet inte hur folk därifrån låter i allmänhet.

 


Hur som helst fick de fin ordning på restaurangen, och Gordon verkar faktiskt skapa en förbättring som varar på de restauranger han besöker. Innan säsongspremiären sändes ett tvåtimmars specialavsnitt där han gjorde återbesök ett helt år efteråt på några restauranger från förra säsongen, och det verkade gå fint för alla. Bortsett från att minst 75% av avsnittet var klipp från förra säsongen var det klart sevärt.


Oj då, SVT!

Efter ett bilinbrott har två av SVTs nya serier, som ännu inte haft premiär, hamnat på the Pirate Bay. Det är serierna Åkalla, samt Livet i Fagervik som läckt, och SVT är bedrövade. Det sägs också i den här artikeln att det kan vara så att det inte är den slutliga versionen av serierna som hamnat på nätet.

Tvheaven tar avstånd från illegal nedladdning.

Eva Longoria

Sådant här irriterar mig verkligen. Alla dessa rykten om graviditeter så fort en kändismage inte buktar typ inåt. Varför måste idealet i media vara att man ska vara smal som en sticka? Vad är det för fel på kurvor? Jaja, nog om detta och Eva Longoria förnekar i alla fall alla rykten om en graviditet och påstår att viktuppgången beror på kommande säsongen av Desperate Housewives. Ska bli intressant att se den kommande handlingen som tydligen utspelar sig flera år senare än där de avslutade senaste säsongen... Att se Gabrielle med barn är väl ungefär att tänka sig... ja, det är nog ganska otänkbart...=) Hon har väl inte direkt varit den moderliga typen i serien?! Säsongstart för säsong 5 i USA den 28 september och jag längtar! För er som följer serien i Sverigetakt startar den i kanal 5 den 30 september. Där är man fortfarande i slutet av säsong 4 men kommer att dra igång säsong 5 senare i höst/vinter låter det som om man läser på kanal 5s hemsida.


Oh happy day!

Bara tidigare idag så bekände jag ju min aldrig döende kärlek till Gordon Ramsay, så gissa om jag blev glad när jag klickade in mig på reality blurred och läste att Fox  beställt ytterligare en säsong av Kitchen Nightmares. Säsong två hade premiär i USA i onsdags, jag har inte hunnit kolla in den än, men det är alltid roligt (och aningens äckligt), plus att Gordon gormar, så I like it! Dessutom har Fox beställt två säsonger till av Hell's Kitchen, serien kommer alltså köras minst till säsong sju. Säsong fem har premiär i USA i vår någon gång, något att se fram emot! Här i Sverige visades nyligen säsong tre, så förmodligen dyker säsong fyra upp snart också!

Men inte nog med det. Fox har dessutom slagit sina påsar ihop med Ramsay och ska skapa en helt ny serie. Vad detta ska bli vet ingen än, så jag väntar med spänning!

Reality Blurred är förresten ett hett tips om du gillar amerikanska dokusåpor och vill läsa nyheter och kommentarer om både sånt som är nytt och sånt som är gammalt. Arkivet är välfyllt, och jag kan lätt fastna där i både en och två timmar...

tv-hösten i alla kanaler

Vill ni veta vad som börjar i vilken kanal och när så har aftonbladet en väldigt bra artikel här där du antagligen kan hitta det mesta av intresse! klicka in så får ni se... Godnatt på er alla. Tidig kväll för mig (Carro) eftersom jag ska upp halv sex i morgon...

Idol 2008




Någon som följer det? Ska erkänna att jag inte gjort det särskilt noga hittills men jag följer det lite med hjälp av auditionklippen på tv4s hemsida och läser en del på aftonbladet för att inte vara helt lost i vad som händer och sker. Som vanligt finns en hel del talanglösa människor som skämmer ut sig i tv. Undviker oftast därför auditionavsnitten för jag tycker det är så pinsamt att titta på.

det här är allafall en tjej som jag hejar lite extra på än så länge och som inte var en av alla dessa tjejer som kommer dit och tror att de har all talang i världen, sjunger som en kråka och sen blir asförbannade för att inte juryn håller med.

Bonde söker fru, ensam mamma söker...

Fru söker mamma, bonde söker man, låtsas-miljonär söker flickvän som kommer älska honom trots att han egentligen jobbar i taco-fabrik... Tar det någonsin slut på dessa jäkla tv-program? Seriöst, de amerikanska originalen som till exempel the Bachelor  (som avslutade säsong 12 i maj i USA) är urkassa och pinsamma, men där kommer det ändå lite mer naturligt eftersom att de har en annan dejting-kultur där. (Eller är det som Carro tror, att allting är häftigare på engelska?)  Men när en stackars svettigt nervös pursvensk bonde i skitig ladugårdsoverall ska överlämna ett fång med rosor åt sitt hjärtas utvalda (en av dem i alla fall), då blir det så pinsamt att det inte finns en tillräckligt stor skäms-kudde i hela världen. Jag riktigt lider framför tv'n, i cirka två minuter innan jag måste byta kanal. Samma sak gäller Ensam mamma söker också, men den tycker jag illa om av fler anledningar än pinsamheten.


Hell's Kitchen


Jag erkänner, jag ger mig. Jag älskar Gordon Ramsay och planerar att gifta mig med karln så fort jag får tag i honom så jag kan fria/göra en Borat och kidnappa honom i min bröllopssäck. Slukar allt jag kommer över med honom i, men favoriten är i alla fall Hell's Kitchen. Också här är det riktigt talangfulla människor som gör det de är bra på, och det är förstås underbart. Men huvudanledningen till att jag tittar är ändå Gordon. Ingen kan skrika och gorma som den mannen, och jag älskar varje sekund. Att han däremellan är världens lugnaste och mest timida människa gör honom ännu mer tilltalande. Det är så kul att se, för hur mycket han än gapar på de tävlande, så har han alltid vänliga ord att säga om/till dem när de är off duty. Och ingen av alla hans adepter har någonsin något ont att säga om honom efteråt, vilket jag tycker är helt fantastiskt och jättekonstigt. Om någon skrek åt mig som han gör på dem skulle jag förmodligen aldrig prata med personen igen , om det inte vore just Gordon. Vari liggen hans magi?


One Tree Hill

För er som är intresserade så kan ni klicka på play och se lite vad som händer i avsnitt 3 säsong 6 "Get cape. Wear cape. Fly." Och för er som inte vill, ni får helt enkelt låta bli...  =)




Project Runway


Project Runway är i USA lite mer än halvvägs igenom sin femte säsong, medan vi här i sverige senast fick se Christian Siriano,aka Ferocia Coutura , mannen som myntade uttrycket "Hot tranny mess" och fick USAs LGBT-folk att gå i taket, vinna säsong fyra. Antar att även säsong 5 kommer till tv3 snart, tror inte att serien byter kanal här som den kommer att göra i USA, där Lifetime tar över efter Bravo efter denna säsong. Bravo verkar inte ha lagt ner speciellt mycket energi på denna sin sista säsong, men PR lyckas alltid vara underhållande ändå. Efter alla dessa år av totalt IQ-befriade dokusåpor som lämnar en totalt tom i huvudet (var det någon som sade The Hills? eller vänta? Big Brother?) så är det alltid skönt att se människor med äkta talang göra något som de är riktigt riktigt bra på. Designers verkar dessutom vara en samling sköningar med udda personligheter över lag, så det kan liksom inte bli fel i castingen heller. Håll utkik här på tvheaven, kommer hojta till när jag får se ett datum för säsong 5 på 3an!


Leighton Meester



Jag älskar Gossip Girl, ingen större hemlighet eftersom jag älskar serier kanske... men alla fall, till saken. Jag brukar surfa runt på Perezhilton.com då och då och hittade på en länk till en ny sång som Leighton Meester spelat in. En cover av "Bette Davis Eyes".  Helt okej var den faktiskt. Tycker oftast att man kan hålla sig inom ett av facken för det är sällan man är bra både som skådespelerska och sångerska. jag tycker visserligen att hon är en bättre skådespelerska än sångerska men hon gör inte lika dåligt ifrån sig som sångerska som jag tycker Britney Spears gör som skådespelerska...

Här har ni alla fall länken så det är bara att gå in och lyssna och se vad ni tycker.


OBS! Information om bloggens upplägg!

Vi kommer att ha en hel del spoilers här på sidan, och om du som följer serier i svenskt tempo inte vill få spänningen förstörd rekommenderar vi att du hoppar över rubriker som börjar med SPOILER! följt av seriens namn.  Och kan du inte låta bli (det skulle inte vi heller kunna göra), så skyll inte på oss, du blev varnad! :)


kommer strax!

strax drar vi igång tvheaven, den ultimata tv-seriebloggen!

RSS 2.0