Veckans saknade serie - October Road



Detta är en serie som kanske inte är så välbekant för oss i Sverige, då den inte har visats här, men åh, vad jag vill rekommendera den! Serien gick i två säsonger i USA, och kretsar kring författaren Nick Garret (spelad av Bryan Greenberg, som nog är mest känd som Jake i One Tree Hill), som efter att ha skrivit en utlämnande bok om sin barndom återvänder till sin hemstad. Där möter han gamla vänners och familjens reaktioner på det han skrivit, och träffar dessutom sin ungdomskärlek Hannah som han lämnade efter sig (spelad av Laura Prepon, Donna i That 70's show), och hennes son Sam, som mystiskt nog är cirka nio månader yngre än det antal år Nick varit borta, samt allergisk mot jordnötter precis som han... Hannah är nu tillsammans med Nicks och hans vänners ärkefiende "Big Cat", och hans uppdykande skapar minst sagt problem i hennes nya liv.

Med i bilden finns också Nicks vänner, bland dem Geoff Stults som spelar Eddie, honom känner vi igen från Sjunde Himlen, stans snygging som alla tjejer faller för, Ikey, som gör något oförlåtligt, Owen Rowan, lugn och stadgad med sin lilla familj, och Physical Phil, som inte varit utanför dörren sedan 9/11. Dessutom följer vi Hannahs bästa vän Janet, och Nicks pappa och bror.

Detta är en serie man blir glad av, den skapar en värme i kroppen som ligger och pyr i magen på en länge efter att man sett ett avsnitt. Skådespelarna är fantastiska, och rollfigurerna är mysiga och lätta att tycka om. Dessvärre avslutades historien innan alla trådar nystats upp, och vi får tyvärr aldrig svaret på flera stora frågor som ställs. Kommer man över andra säsongen på DVD, så ska det finnas en 15-minuterssnutt som knyter ihop historien där.
Jag har fortfarande inte slutat hoppas på en fortsättning, även om det ser mörkt ut...  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0