Idol

Jag gillar Idol, det gör jag. Men att varenda bra röst ska följas av en snyfthistoria är bara så... förutsägbart. Visst, har man överkommit ett stort hinder i sitt liv så är det klart att man vill berätta sin historia, men det gör ju allvarligt talat inte personen till en bättre sångare, eller? Ska inte Idol vara en tävling om vem som har bästa rösten, väljer bäst låtar och gör bäst framträdanden? Eller ska Idol 2008 döpas om till Stackars Idol 2008?

Kommentarer
Postat av: Tereze Kirch

Idol gör ett litet reportage med människora som går vidare. Vad är problemet? Jag kan mycket väl tänka mig att det är för att vi tittare ska lära känna artisterna. Snyfthistoria.. hade du varit med i Idol, gått vidare och tv-teamet hade velat göra ett litet reportage med dig - hade inte du valt en händelse som gjort dig stark? En händelse som har format dig till den människa du är idag?

2008-09-13 @ 14:05:06
URL: http://metrobloggen.se/terezekirch
Postat av: Carros syrra

Håller med, spara alla snyft historier tills längre fram i tävlingen så man bildar sig en uppfattning om personen som en artist först... inte så man röstar fram den pga personens snyft historia...

Jag diggar bloggen föresten=)

2008-09-13 @ 19:09:59
Postat av: Tereze Kirch

Ja absolut, det får jag hålla med dig om. Men tv-bolaget och tidningar vill ju sälja och tjäna pengar. Att Soledad och övriga Idoler som gått vidare sjunger bra vet vi ju redan, jag tror att det är därför de väljer att fokusera på dessa historier. Soledad är en av mina bästa kompisars storesyster och på grund av det så vet jag att detta var inget som Sole valde att skylta med. TV4 frågade henne om hon hade någon historia att berätta, och då var det denna bilolycka som ploppade upp först - vilket kanske inte är så konstigt. Om jag förstår saken rätt så tycker DU att det är tv-bolaget som gör "fel" i detta sammanhang. Men du får det att låta som att personerna som medverkar i IDOL gör fel i att berätta sina snyfthistorier, men man får tänka på att TV vill göra bra tv. Och som sagt, så ser ju vi tittare att personerna sjunger bra, det är inget vi behöver läsa i tidningen för att förstå.

2008-09-14 @ 00:25:32
URL: http://metrobloggen.se/terezekirch
Postat av: Tereze Kirch

Carro: Vadå "så man inte röstar fram den pga personens snyfthistoria?". Just nu röstar man ju inte ens. Hur troligt är det förresten att man röstar på en artist bara för att man tycker synd om denne? Är det något du skulle göra? Jag själv skulle rösta på den person med störst talang och utstrålning, den som presterar mest på scen. Inte för att en person har råkat ut för en hemsk händelse och är i behov av sympati. Idol är en tävling där borde man rösta efter förmåga. Inte för att man tycker synd om någon, och det tror jag inte heller att det är någon som gör.

2008-09-14 @ 00:31:04
URL: http://metrobloggen.se/terezekirch
Postat av: alaarcon

För det första; du verkar ju inte ha någon större koll på vad tv och media innebär. För det andra; spara dina kommentarer för någon som bryr sig. För ditt snack är ju bara en stor hög med skit :)

2008-09-14 @ 01:21:29
URL: http://metrobloggen.se/alaarcon

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0